Anni ByskovMedaljen ble overrakt av Øyvind Ørbeck Sørheim, administrerende direktør i Norges Vel fredag 6. juni. Overrekkelsen skjedde under Multikulti, Ringebus nasjonaldag for alle nasjoner, i gågata rett ved Annis butikk. 

- Anni Byskov er en god kandidat for Norges Vels gründerpris, hun er en stå-på-person som har klart å videreutvikle smakssansene til både Gudbrandsdøler og andre gjennom sine kvalitetsprodukter. Hun har bygd opp en gourmetbutikk som ivaretar lokale mat- og kulturtradisjoner og som trekker kunder til Ringebu fra fjern og nær, sier Ringebus ordfører Erik Odlo. Sammen med Berulf Vaagan i styringsgruppa for Næringsforum har han foreslått Byskov til prisen.

Mønster for annen nyskaping

- Det er ofte lokale ildsjeler og gründere som bidrar til nødvendig vekst og utvikling i lokalsamfunnet. Anni Byskov får Norges Vels Gründerpris for sin utvikling av Annis Pølsemakeri og for hennes positive innsats i lokalsamfunnet. I Sølvmedaljens statutter legges det vekt på innovasjon og næringsutvikling, og Byskovs innsats står som mønster for annen nyskaping, sier administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim i Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Norges Vels Sølvmedalje er etablert for å gi honnør til nyskaping, igangsetting og utvikling. Medaljen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift - i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn. 

Trekker folk til sentrum

Ringebu er en kommune med to store skidestinasjoner, og Annis Pølsemakeri er med på å trekke kunder til sentrum. Anni står for kvalitet og bruk av lokale råvarer i produksjonen, i tillegg videreselger hun kortreist og lokalprodusert mat fra området. Butikken hennes bidrar til å bekrefte sentrums varemerke: Spesialbutikker i en koselig landsby med aktiviteter og gode møteplasser.

Fra Danmark til Norge i 1985

Anni Byskov (født 1961) er oppvokst på gård i Danmark. Yrkesvalg ble butikkslakter, og hun er både nordisk og dansk mester i kjøttskjæring. Anni har bodd i Norge siden 1985 og arbeidet tidligere ved Leiv Vidar på Hønefoss.

I 2000 overtok hun Pølsemakeriet i Ringebu og har videreutviklet det til den suksessen det er i dag. Hun har også bidratt til flere arbeidsplasser, fra fire ansatte i 2000 til dagens tolv ansatte pluss ti sesongansatte. Høsten 2012 åpnet hun også en Oslo-filial i Mathallen.
 
Det er sagt om Anni at styrken hennes ligger i kvalitetstenkningen som gjennomsyrer alt bedriften foretar seg. Hun er en nytenker med et stort personlig engasjement, noe landsbyen Ringebu nyter godt av gjennom hennes ekstraordinære bidrag og innsats i større arrangementer og prosjekter i lokalsamfunnet. 

Anni Kristine Byskov har mottatt Norges Vels Gründerpris i 2014

Annis Pølsemakeri har mottatt en rekke utmerkelser for produktene

Annis Pølsemakeri AS er en kjøttprodusent fra Ringebu i Oppland. De kaller seg fylkets eneste spesialiserte slakterforretning. Bedriften er spesielt kjent for sine kjøttpølseprodukter og sine skinker tilberedt ut fra lokale tradisjoner. Utsalget ligger midt i Ringebu sentrum og tilbyr en rekker kjøttprodukter, i tillegg har de egen avdeling for catering.

Selskapet har gjort seg bemerket med en rekke utmerkelser fra Kjøttbransjens landsforbunds norgesmesterskap, med 6 gull, 5 sølv og 7 bronse.

Les mer om Annis pølsemakeri