Norges Vel som eier Øverland gård med tilhørende skog i Bærumsmarka, inviterer hvert år elver fra Haug skole og ressurssenter til kanefart og juletrehugging. 

- Denne koselige juletradisjonen har vi hatt sammen med Norges Vel i snart 20 år. Årets juletre var nok 4,5 meter høyt og de eldste elevene har vært med og pyntet det. I dag har elever, foreldre og ansatte vært med og gått rundt juletreet og sunget mange sanger, sier avdelingsleder Nina-Irene Braathen ved Haug skole og ressurssenter. 

Det er et høydepunkt å være med på kanefart med hest og slede

Elevene går selv de nesten fire kilometerne opp til plassen, der de spiser og koser seg med varmt drikke. I tillegg er det et høydepunkt å være med på kanefart med hest og slede. Deretter er det på tide å gå inn i skogen for å finne det rette juletreet. Det er spennende når motorsagen startes og treet skal felles, noen av elevene snakker om dette hele året. I år var barna med på å trekke treet opp på veien, så det var stor stas å være med på.

- Vi synes det er hyggelig å kunne holde på slike gode tradisjoner i lokalsamfunnet rundt eiendommen vår. Jeg storkoste meg sammen med barna, sier landbruksforvalter Erik André Berger i Norges Vel. Det var han som styrte motorsagen som felte årets juletre.

Haug skole og ressurssenter på Bekkestua i Bærum er Norges største skole for utviklingshemmede fra 1. til 10. klasse. Haug har opptil 120 elever med vansker på ulike områder, multihandikappede, autisme og autismelignende vansker og sammensatte lærevansker.