Meny
Meny
Meny
Économusée er et nettverk av håndverkere som ivaretar gamle håndverkstradisjoner og skaper nye vakre ting

Feirer 25 år med Économusée

Mandag ble 25-årsjubileet for det internasjonale nettverket rundt Économusé - Håndverkere i arbeid - markert i Bergen. 75 representanter fra 30 économuséer i Canada og Nord-Europa deltar på feiringen som går over fem dager på Vestlandet.

2017-10-18
Solceller på tak under blå himmel

Velkommen til Solenergimesse i Bergen 11.11.

Norsk Solenergiforening inviterer til Solenergimesse 2017 i Bergen lørdag 11. november. Messen blir en møteplass og et sted for nettverk og kunnskapsdeling for både solenergibransjen og de som ønsker å benytte solenergi.

2017-10-06
Adapt Plus Production Team - Photo by David Nkwanga

Suksessfull inkubator for fornybar energi

Inkubatoren for fornybar energi (REBI) i Uganda, som Norges Vel tok initiativ til i 2011, står nå på egne ben med suksessfulle deltakere. Inkubatoren har etablert 14 grønne bedrifter og støttet 24 grønne entreprenører på seks år. Nylig mottok en av deltakerbedriftene, ADAPT Plus, en prestisjetung fornybar-pris. (Bildet viser ADAPTs produksjonsteam).

2017-10-06
Henriette Vivestad og Johan Ellingsen skal lage en ny bransjenorm for biogjødsel og kompost i samarbeid med Hjellnes Consult.

Ny bransjenorm for biogjødsel og kompost

Norges Vel skal lage en bransjenorm for biogjødsel og kompost i samarbeid med Hjellnes Consult. Målet er å oppnå bedre kvalitet på gjødselproduktene. Oppdraget er gitt av Avfall Norge, skal være ferdig ved utgangen av desember 2017. 

2017-10-05
Tare fra sjø til marked

Tare fra sjø til marked

Med dette som tema for den femte workshopen i prosjektet ALGET (alge etablerere) var 24 irske og 18 nordiske deltakere samlet i Galway i Irland for å få økt kunnskap og bli inspirert. 

2017-09-25
Vannkanner i Gartneriet på Bygdøy Kongsgård

Kongelig gartneri for urbant landbruk

Gartneriet på Bygdø Kongsgård er nå i ferd med å bli et senter for urbant landbruk, blant annet med hjelp av legatmidler fra Norges Vel. 30. september er det åpen dag med innhøsting av økologiske grønnsaker og blomster.

2017-08-21
Langhornede kyr fra Uganda

Utvikler kjøttsektoren i Uganda

I Uganda skaper vekst i middelklassen en økende etterspørsel etter kjøtt av bedre kvalitet enn det som har vært vanlig. Sammen med Nortura og ugandiske bønder og myndigheter har Norges Vel, med støtte fra Norad, arbeidet for å utvikle kjøttsektoren i landet gjennom bedre produksjonsmetoder og friskere dyr.

2017-07-17
Ullgründer Ragnhild Lie fikk Gründerprisen 2017. Det var Øyvind Ørbeck Sørheim, administrerende direktør i Norges Vel som stod for overrekkelsen.

Norges Vels Gründerpris 2018

Foreslå din kandidat innen 1. november 2017

I år mottok ullgründer Ragnhild Lie Norges Vels Gründerpris. Nå utlyser vi Gründerpisen for 2018. Kjenner du noen som fortjener den?

2017-10-02
Medlemmene i Norsk taredyrkerforening sammen med prosjektleder Lill-Ann Gundersen i Norges Vel

En merkedag for taredyrkerne

Taredyrkerne i Norge har stiftet forening. Som seg hør og bør ble begivenheten markert med en velsmakende lunsj på restaurant 1877 i Bergen med med prominente gjester og tare på menyen. Sammen skal de bygge en bærekraftig næring av taredyrking til mat, med arbeidsplasser og lokal verdiskaping langs norskekysten.

2017-06-23
ingressbilde-medaljefilm

Hvordan lages Medaljen?

Medaljen for lang og tro tjeneste er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som har blitt laget av Det Norske Myntverket siden 1888 - med like stor presisjon som Nobels fredsprismedalje. Bli bedre kjent med arbeidet bak Medaljen.

2017-06-13